Les plataformes digitals informaran a l’AEAT des de l’1 de gener per vendes superiors a 2.000 € o 30 operacions

perRosa Mª Santiago Villen
11/01/2024
Comptable fiscal
Les plataformes digitals informaran a l’AEAT des de l’1 de gener per vendes superiors a 2.000 € o 30 operacions

Wallapop o Vinted, entre d’altres, hauran de comunicar a Hisenda d’aquestes operacions entre els seus usuaris

La directiva europea, coneguda com DAC7, obligarà a les plataformes digitals a compartir certa informació sobre els seus venedors amb les autoritats fiscals dels països de la UE a partir de l’1 de gener de 2024, sempre que hagin realitzat més de 30 operacions o hagin obtingut més de 2.000 € en les seves vendes.

Així, plataformes com Wallapop o Vinted estaran obligades a recopilar, verificar i comunicar informació a les autoritats fiscals sobre determinats venedors que utilitzen els seus serveis. Aquesta informació ha de recopilar-se i verificar-se cada any natural (de de l’1 de gener al 31 de desembre de cada any) i ha de ser comunicada per les plataformes a més tardar el 31 de gener de l’any següent.

Li afectarà a aquells venedors que utilitzant serveis transaccionals en plataformes com Wallapop o Vinted hagin venut 30 articles o més, o rebut més de 2.000 € de les vendes. Des de Wallapop ja aclareixen que si el venedor compleix amb algun d’aquests casos, es posaran en contacte per correu electrònic i el centre de notificació per a que completi els camps amb la informació requerida.

Espanya va aprovar a finals de 2022 la transposició d’aquesta directiva, que serà efectiva a partir de 2024 i que permetrà inspeccions d’Hisenda amb altres països i fiscalitzarà les plataformes.

Així, la primera declaració informativa de l’obligació d’informació recollida pels operadors de plataformes s’haurà de presentar a partir de l’1 de gener de 2024 respecte de la informació relativa a l’any anterior immediat.

Rosa Mª Santiago Villen
Rosa Mª Santiago Villen
Responsable Assessoria fiscal i comptable
Newsletter Babià

Deixa'ns el correu electrònic i rebràs informació sobre les novetats de Babià Gestoria.

Vols coneixer més?Assessoria fiscal i comptable

En el servei d'assessoria fiscal i comptable realitzem la comptabilitat als nostres clients de manera integral i liquidem impostos d'acord amb la normativa vigent.

Conèixer més
Assessoria fiscal i comptable

Articles relacionats