El nou model 721 per declarar criptomonedes

perRosa Mª Santiago Villen
01/03/2024
Comptable fiscal
El nou model 721 per declarar criptomonedes

El model 721 és un nou model fiscal per declarar la tinença de criptomonedes a l'estranger.

Des de l'1 de gener fins al 31 de març del 2024 hi ha l'obligació de presentar la declaració mod.721 relativa a la informació sobre monedes virtuals a l'estranger, durant l'exercici 2023, ja tinguis la condició de beneficiari, autoritzat o d'alguna altra forma s'ostenti poder de disposició, o de les quals sigui titular real.

No hi ha obligació d'informar sobre cap moneda virtual quan els saldos a 31 de desembre valorats en euros no superin, conjuntament, els 50.000 euros. En cas de superar aquest límit conjunt, s'ha d'informar sobre totes les monedes virtuals.

La presentació del model 721 serà obligatòria tant si se segueix sent titular de criptomonedes el 31 de desembre de l'exercici corresponent (en aquest cas, 2023), com si no. En aquest darrer cas, la informació que s'haurà de subministrar serà la corresponent a la data en què es va produir l'extinció.

Les sancions per no presentar el model 721, en principi, poden ser d'una multa de 300 euros per no presentar si ho requereix l'Administració, així com a una multa de 150 euros per presentació incorrecta. També es pot aplicar una multa de 20 euros per registre no declarat o requerit, o una multa de 10 euros per fer-ho incorrectament.

Quedem a la seva disposició pels dubtes que pugui tenir al respecte. 

Rosa Mª Santiago Villen
Rosa Mª Santiago Villen
Responsable Assessoria fiscal i comptable
Newsletter Babià

Deixa'ns el correu electrònic i rebràs informació sobre les novetats de Babià Gestoria.

Vols coneixer més?Assessoria fiscal i comptable

En el servei d'assessoria fiscal i comptable realitzem la comptabilitat als nostres clients de manera integral i liquidem impostos d'acord amb la normativa vigent.

Conèixer més
Assessoria fiscal i comptable

Articles relacionats