Cal contractar un assessor fiscal per fer la renda si ets un autònom?

perRosa Mª Santiago Villen
12/06/2023
Comptable fiscal
Cal contractar un assessor fiscal per fer la renda si ets un autònom?

Ja queda poc perquè finalitzi el termini de presentació de la Declaració de la Renda 2022. I si encara no ho has fet, recorda que tens fins al 30 de juny. Això sí, vés amb compte perquè les presses d'última hora mai no són bones, ja que et poden portar a perdre diners si no fas una revisió a fons de la teva declaració. Per això, comptar amb l'ajuda d'un assessor fiscal és la millor opció per garantir-te que aconseguiràs tots els avantatges fiscals possibles, especialment en forma de deduccions, per fer bé la teva Declaració de la Renda i evitar errors que et puguin sortir molt cars.


Un assessor fiscal és un professional amb una formació específica i un coneixement important de les normatives fiscals, a més de disposar d'una alta capacitació. Per això, us proporcionarà un assessorament especialitzat que us ajudarà a reduir la càrrega fiscal de l'IRPF del vostre negoci. A més, gràcies als seus amplis coneixements en la matèria, us oferirà consells per ajudar-vos a aplicar deduccions i reduir el pagament d'impostos.

El teu assessor fiscal s'encarregarà de revisar i analitzar a fons tota la documentació i dades fiscals que facilita Hisenda, per comprovar que siguin correctes, ja que seran la base de la teva Declaració de la Renda. Un aspecte especialment important si ets autònom, ja que l'IRPF sol ser un dels temes més delicats a què et pots enfrontar i has de tenir molta cura per fer-ne la gestió correcta.

Un dels punts crítics a l'hora de presentar la Declaració de la Renda són els possibles errors que et poden portar a fer front a algun disgust. Perquè els errors en les declaracions d'impostos solen ser força costosos i comportar multes, recàrrecs i interessos de demora.
Com evitar-ho? Doncs comptar amb un assessor fiscal us permetrà no caure en aquests errors i tenir la tranquil·litat que la vostra Declaració de la Renda s'emplena i presenta de forma correcta i dins de termini. Tindràs el seu suport si Hisenda inspecciona la teva declaració, especialment si no tens gaire coneixement sobre les lleis fiscals i tributàries, així com sobre els procediments d'inspecció oficials.


T'estalviaràs temps i maldecaps 


No ens enganyem, la gestió i la presentació de la Declaració de la Renda es pot convertir en un procés estressant i complex, carregat de complicats tràmits que fan que també s'allargui en el temps. La seva experiència amb aquests tràmits et permetrà disposar de més temps per centrar-te en el teu negoci, i poder fer-ho sense maldecaps motivats per molestos tràmits burocràtics.


No ho vegis com un cost, és una inversió que t'ajudarà

Rosa Mª Santiago Villen
Rosa Mª Santiago Villen
Responsable Assessoria fiscal i comptable
Newsletter Babià

Deixa'ns el correu electrònic i rebràs informació sobre les novetats de Babià Gestoria.

Vols coneixer més?Assessoria fiscal i comptable

En el servei d'assessoria fiscal i comptable realitzem la comptabilitat als nostres clients de manera integral i liquidem impostos d'acord amb la normativa vigent.

Conèixer més
Assessoria fiscal i comptable

Articles relacionats