Què necessites saber si vols reproduir música al teu establiment?

perPere Babià Díez
22/03/2024
Interès general
Què necessites saber si vols reproduir música al teu establiment?

L'SGAE estan visitant els establiments per comprovar que es compleixi la normativa referent als drets musicals, per aquest motiu us fem un recordatori sobre la normativa vigent relacionada amb la reproducció de música en establiments comercials, amb l'objectiu d'ajudar-vos a garantir el compliment legal i evitar possibles sancions.

Llicències de música: segons la Llei de Propietat Intel·lectual (Llei 1/1996, de 12 d'abril), és necessari obtenir llicències de les entitats de gestió de drets d'autor, com la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), per reproduir música als establiments comercials. Aquestes llicències cobreixen els drets dels compositors, autors i editors de les cançons.

Spotify i YouTube: no es poden fer servir plataformes com YouTube o Spotify, encara que es pagui una la llicència prèmium.

Tarifes de llicència: les tarifes de llicència poden variar depenent de la grandària de l'establiment, el tipus de música reproduïda i la freqüència de reproducció.

Música en viu: si voleu tenir música en viu als vostres establiments, recordeu d'aconseguir els permisos corresponents i complir amb les regulacions locals.

Inspeccions i sancions: Les entitats de gestió de drets d'autor tenen el dret de dur a terme inspeccions en els establiments per verificar el compliment de les llicències de música. L'incompliment de la normativa pot resultar en multes i sancions.

Quedem atents per rebre les consultes que puguin tenir al respecte. 

Pere Babià Díez
Pere Babià Díez
Economista - Gestor administratiu Gerent
Newsletter Babià

Deixa'ns el correu electrònic i rebràs informació sobre les novetats de Babià Gestoria.

Articles relacionats