Nous requisits per accedir al subsidi per a majors de 52 anys

perPere Babià Díez
21/02/2023
Interès general
Nous requisits per accedir al subsidi per a majors de 52 anys

El Govern d'Espanya ha aprovat una pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) del 8%, fins a 1.080 euros bruts mensuals en 14 pagues. Aquesta mesura beneficiarà 2,5 milions de treballadors i també afectarà aquelles persones que cobrin prestacions i subsidis per desocupació, com el subsidi per a més grans de 52 anys del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Ara, les persones més grans de 52 anys que després d'esgotar la seva prestació per desocupació continuessin en situació d'atur, podran accedir al subsidi per a més grans de 52 anys de manera més senzilla. Això és degut al fet que s'han modificat els requisits de límit de rendes necessaris per accedir al subsidi.

Primer, cal trobar-se en situació de desocupació i estar inscrit com a demandant. A més, cal comptar amb els anys de cotització necessaris per accedir a la pensió de jubilació. Això significa haver cotitzat un mínim de 15 anys al llarg de la vida laboral, i que almenys dos d'ells dins dels darrers 15 anys anterior a la sol·licitud.

Fins aquí els requisits per accedir al subsidi no han canviat. Tot i això, el requisit per demostrar vulnerabilitat econòmica ha canviat amb la recent pujada del Salari Mínim Interprofessional. Segons explica el SEPE, cal no tenir rendes pròpies de qualsevol naturalesa que en còmput mensual siguin superiors al 75% de l'SMI, exclosa la part proporcional de dues pagues extraordinàries.

D'aquesta manera, el límit per accedir al subsidi de més grans de 52 anys passarà dels 750 euros als 810 euros mensuals, cosa que significa que serà més fàcil accedir-hi, ja que el llindar d'ingressos augmenta 60 euros.

Aquesta mesura té caràcter retroactiu des de l'1 de gener de 2023, per la qual cosa les persones a qui els va ser denegat el subsidi per aquest límit i ara sí que ho compleixen, podran tornar a sol·licitar-ho a través de la Seu Electrònica del SEPE o a les oficines de prestacions corresponents.

Pere Babià Díez
Pere Babià Díez
Economista - Gestor administratiu Gerent
Newsletter Babià

Deixa'ns el correu electrònic i rebràs informació sobre les novetats de Babià Gestoria.

Articles relacionats