Avís als hipotecats que es beneficien de la deducció del 15% a l'IRPF

perPere Babià Díez
06/03/2023
Interès general
Avís als hipotecats que es beneficien de la deducció del 15% a l'IRPF

Què passa amb la deducció del 15% a l'IRPF en el cas de canviïn algunes de les condicions de la hipoteca. Aquesta deducció es va eliminar fa anys, però tots aquells que van comprar el seu habitatge habitual abans de l'1 de gener del 2013 poden continuar gaudint d'aquesta rebaixa fiscal quan hagin de presentar la declaració de la renda.
Davant la pujada de l'Euribor, alguns contribuents s'estan plantejant la possibilitat de negociar les seves hipoteques tractant de millorar les condicions, o per canviar de tipus variable a fix o fins i tot per allargar el termini i reduir així la quota a pagar.
Tant si es negocia amb la mateixa entitat, com si es canvia la hipoteca a un altre banc o fins i tot si es substitueix un préstec per un altre, es tracta d'una modificació de les condicions de finançament, sempre que, en el cas de contractar un préstec nou, aquest es es dediqui a l'amortització de l'anterior. En aquest cas, es podrà continuar aplicant la deducció no només per les quotes del nou préstec, sinó també per totes les despeses de l'operació, com ara la comissió de cancel·lació anticipada de l'antic préstec, les despeses de cancel·lació registral de la hipoteca o la nova taxació de l'habitatge.
Tot i això, si es decideix ampliar el capital del préstec, s'adverteix que la deducció del 15% només seria aplicable a la part proporcional de les noves quotes que corresponguin a la cancel·lació del préstec anterior més les despeses associades a l'operació.

Si té algun dubte al respecte, es pot posar en contacte amb nosaltres per resoldre'l. 

Pere Babià Díez
Pere Babià Díez
Economista - Gestor administratiu Gerent
Newsletter Babià

Deixa'ns el correu electrònic i rebràs informació sobre les novetats de Babià Gestoria.

Articles relacionats